Hoe wij jouw website alvast optimaliseren voor SEO/zoekmachines - webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hosting

Hoe wij jouw website alvast optimaliseren voor SEO/zoekmachines

Als je door ons een mooie website laat maken, wil je natuurlijk ook dat hij goed vindbaar is op internet. Wij doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen, maar geven op het gebied van SEO en marketing soms liever dingen uit handen waarvan wij denken dat een echte professional met meer expertise daar beter in is. In dat geval kunnen wij jou aan zo iemand koppelen.

Goed gevonden worden in zoekmachines? Een goed begin is het halve werk!

In dit artikel leggen we je kort uit wat SEO inhoudt, met welke belangrijke factoren je rekening moet houden en wat wij eraan doen om jouw website alvast te optimaliseren voor zoekmachines als Google en Bing.

SEO: wat is dat?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Het komt erop neer dat jouw website beter vindbaar is in zoekmachines als Google en Bing. Hoe meer waarde een zoekmachine aan jouw website hecht, hoe groter de kans is dat een potentiële bezoeker je website tegenkomt bij een relevante zoekopdracht.

Het klinkt eenvoudig, maar SEO is een vak apart. Daarom is het goed om hier een (online) marketingpartij op te zetten die jou kan begeleiden in het drastisch vergroten van je online vindbaarheid middels zoekmachine- en concurrentieanalyse en zelfs het inzetten van advertenties.

En weet je, wij kunnen je daarbij helpen! Want wij hebben een aantal van zulke professionals in ons netwerk met wie wij al heel wat mooie gezamenlijke projecten hebben gedaan. Wij als webbureau kunnen jouw website optimaal structureren en indelen als het gaat om zoekmachinevriendelijkheid, zodat de vervolgstappen door een prof om de website beter vindbaar te maken daar optimaal bij aansluiten.

Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken?

Bij SEO komen een paar belangrijke factoren kijken en daar kunnen we lang over uitweiden, maar in het kort komt het hierop neer:

  1. De inhoud, structuur en hoeveelheid content van je website moet zo relevant mogelijk zijn voor de zoekopdracht.
  2. Je website stijgt in de zoekresultaten door middel van inkomende links (deze links staan dus extern geplaatst en hebben een bepaalde waarde).
  3. Je website moet technisch goed in elkaar zitten (en laat ons daar nu juist in uitblinken!). De juiste termen moeten namelijk op een correcte structurele manier aan Google worden gepresenteerd.
Webmix SEO optimalisatie

Hoe wij jouw website beter vindbaar maken

We denken met je mee over de verschillende pagina’s en stukken content die jij op je website kunt plaatsen. Niet zo zeer qua inhoud, maar wel qua structuur, indeling en (technische) presentatie. Zodat jouw website niet alleen voor de bezoeker een stuk relevanter wordt, maar ook voor een zoekmachine. Die hecht namelijk veel waarde aan het gebruik van de juiste termen. Ook moet je website in technisch opzicht kloppen. Wij houden extra rekening met onderdelen waar een zoekmachine erg blij van wordt:

  • We maken zoveel mogelijk gebruik van verschillende kopjes en beschrijvende teksten (alt-tekst) voor afbeeldingen, video’s en linkjes.
  • We zorgen ervoor dat je website optimaal presteert op verschillende apparaten en schermresoluties. Website performance is cruciaal.
  • Afbeeldingen converteren we altijd naar een zoekmachinevriendelijk WebP-formaat. Desgewenst zorgen we er ook voor dat je afbeeldingen en video’s in diverse bestandsformaten kunt uploaden voor een maximale prestatie op elk apparaat.
  • We zorgen voor een razendsnelle laadtijd. Over het grote belang van een snelle website hebben we het al eens gehad (in de blog over website-optimalisatie).
  • We maken gebruik van rich snippets. Dat klinkt als een naam van een muziekgroep uit de jaren ‘70, maar het zijn uitgelichte onderdelen (extra informatie) van (bepaalde pagina’s van) je website die in de zoekresultaten net even op een andere manier worden gepresenteerd. Denk aan – bijvoorbeeld – reviews/beoordelingen en ratings.
  • We maken je webpagina’s klaar om te worden gedeeld op sociale media. Dit heeft betrekking op ‘open graph’-metadata.
  • Tot slot zijn wij in staat om API-koppelingen te maken met voorraadbeheersystemen. Daardoor kunnen we eventuele producten die jij aanbiedt ook daadwerkelijk op jouw website plaatsen (en dus niet in een iFrame), wat ervoor zorgt dat jij wordt gevonden op de producten die je verkoopt. En dit gebeurd geheel automatisch! Ook hier hebben we het al eens uitgebreid over gehad, namelijk in het artikel over API-koppelingen in WordPress.

Benieuwd wat wij voor jouw vindbaarheid kunnen betekenen?

We bekijken je website en gaan samen met jouw in gesprek over optimalisaties die we kunnen verrichten.