Mailchimp WordPress API-koppeling - webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hosting

Mailchimp WordPress API-koppeling

Mailchimp is een populaire tool voor e-mailmarketing en alles wat daarbij komt kijken. Denk daarbij aan het (automatisch) sturen van mails aan grote groepen, en het bijhouden en targeten van de subscribers op je mailinglijsten.

Mailchimp en je website

Veel bedrijven gebruiken Mailchimp voor het versturen van hun nieuwsbrieven, of voor het personaliseren van de mails op basis van het (koop)gedrag van de subscribers. Als je daarnaast ook een website hebt, zul je voor je mailings gegevens van je website in Mailchimp willen gebruiken; bijvoorbeeld de mailadressen die ingevoerd zijn in het “Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!”-veld op je website, of gegevens uit je webshop. 

Gelukkig is het niet nodig om die gegevens handmatig van je website naar Mailchimp over te zetten. In plaats daarvan kun je gebruik maken van een API-koppeling.

Mailchimp koppelen aan je website

Een API-koppeling zorgt ervoor dat Mailchimp en je website automatisch gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. De mailadressen van de eerder genoemde gebruikers die zich op je website hebben ingeschreven voor je nieuwsbrief, worden bijvoorbeeld automatisch aan je mailinglijst in Mailchimp ingevoerd. Ook andere gegevens zoals de naam of het adres van de gebruiker kunnen doorgegeven worden, zodat die in de mail gebruikt kan worden (bijvoorbeeld in de aanhef, of als je bepaalde content alleen aan gebruikers op een bepaalde locatie wil laten zien).

Je kunt ook WooCommerce koppelen aan Mailchimp. Hierdoor kun je op basis van het (koop)gedrag van de gebruiker gepersonaliseerde e-mails sturen (bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbevolen producten, of een melding dat er nog producten in de winkelmand staan).

Hoe integreren wij de Mailchimp API-koppeling op jouw website?

Wij regelen de volledige integratie. We zorgen ervoor dat je website en Mailchimp met elkaar kunnen communiceren, zodat jij je kunt richten op het bereiken van jouw (potentiële) klanten. We kunnen Mailchimp integreren op bestaande én nieuwe websites.

Meer API-koppelingen

Is er naast Mailchimp nog een ander systeem dat je wilt laten communiceren met je website? Hier vind je andere API-koppelingen waar we ervaring mee hebben.

Ook een Mailchimp API-koppeling op je WordPress-website?

Vraag ons naar de mogelijkheden!