MailerLite WordPress API-koppeling - webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hosting

MailerLite WordPress API-koppeling

MailerLite is een tool die je helpt met e-mailmarketing: het opzetten van e-mailcampagnes, het verzenden van automatische mails, het targeten van de subscribers op je mailings, en meer.

MailerLite en je website

MailerLite wordt veel gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven of het personaliseren van automatische mails op basis van het gedrag van de subscribers. Vaak zijn gegevens vanuit je website nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van deze functies. Het krijgen en invoeren van nieuwe subscribers gaat bijvoorbeeld een stuk makkelijker als ze zich rechtstreeks op je website kunnen inschrijven en die gegevens dan naar MailerLite gestuurd worden. En bij webshops kun je alleen inspelen op het koopgedrag van je klanten als deze gegevens ook in MailerLite terecht komen. 

Gelukkig is de brug tussen MailerLite en jouw website makkelijk te maken: je kunt gebruik maken van een API-koppeling.

(Een opmerking: MailerLite heeft ook haar eigen website-builder, maar in dit artikel focussen we op het integreren van MailerLite in WordPress-websites (die dus niet van MailerLite zelf zijn).)

MailerLite koppelen aan je website

Met een API-koppeling kunnen MailerLite en je website automatisch gegevens met elkaar uitwisselen. Als een gebruiker zich bijvoorbeeld op je website inschrijft voor je nieuwsbrief, wordt hij automatisch aan een mailinglijst in MailerLite toegevoegd.

Er zijn ook een hoop mogelijkheden om MailerLite aan je webshop te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde e-mails sturen op basis van het koopgedrag van je klanten, of je producten makkelijk in e-mails verwerken.

Hoe integreren wij de MailerLite API-koppeling op jouw website?

We weten dat jouw prioriteiten liggen bij het bereiken van jouw (potentiële) klanten. Als wij MailerLite op je website integreren, nemen we je het proces volledig uit handen, zodat jij daarop kunt focussen.

We kunnen MailerLite integreren op bestaande én nieuwe websites.

Meer API-koppelingen

Heb je naast MailerLite nog een ander systeem dat je wilt laten communiceren met je website? Hier vind je andere API-koppelingen waar we ervaring mee hebben.

Ook een MailerLite API-koppeling op je WordPress-website?

Vraag ons naar de mogelijkheden!