Inloggen op WordPress lukt niet. Tips om makkelijk toegang te krijgen. | Webmix.nlwebmix – Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hostingInloggen op WordPress lukt niet. Tips om makkelijk toegang te krijgen. | Webmix.nl

Webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hosting

leestijd: 3 minuten · niveau: simpel

Inloggen op WordPress lukt niet. Tips om makkelijk toegang te krijgen.

8 april 2024 Daisy Essers

Help, inloggen in WordPress lukt niet! Misschien ben je je wachtwoord vergeten en werkt de “Wachtwoord vergeten?” functie niet naar behoren, of zijn er technische complicaties zoals databasefouten of inlogproblemen door cookies. Wat de reden ook mag zijn, het resultaat is hetzelfde: je bent buitengesloten van je admin-omgeving, terwijl je graag snel weer aan de slag wilt. In deze blog laten we je zien hoe je snel en efficiënt toch kunt inloggen op je WordPress website.

Wat is de oorzaak dat je niet kunt inloggen op WordPress?

Er zijn diverse redenen waardoor het inloggen op een WordPress-website niet mogelijk kan zijn. Het kan zijn dat je simpelweg je wachtwoord bent vergeten. Misschien werkt de “Wachtwoord vergeten?”-functie niet zoals verwacht, waardoor je geen reset-e-mails ontvangt. Een andere mogelijkheid is dat je e-mailadres niet meer actief is, wat het resetproces bemoeilijkt. Ook kunnen technische problemen, zoals fouten in de database of inlogproblemen door cookies, de toegang tot je WordPress-administratie belemmeren. Wat de oorzaak ook mag zijn, het resultaat is hetzelfde: je bent buitengesloten van je admin-omgeving terwijl je graag wilde inloggen op de back-end.

overzicht plugins Php My Admin

Zo krijg je weer toegang tot je admin-omgeving

Volg de onderstaande stappen zodat je weer kunt inloggen op je WordPress website.

Stap 1: maak een back-up

Zorg ervoor dat je een back-up maakt voordat je instellingen verandert. Code is namelijk erg foutgevoelig, een punt of komma te veel kan ervoor zorgen dat de bepaalde functies niet meer goed werken. Door een back-up te maken, kun je altijd terug naar een voorgaande versie, mocht er iets misgaan bij het aanpassen. Er zijn genoeg betrouwbare manieren om een back-up in WordPress te maken, dus wij adviseren om regelmatig een back-up te maken.

Stap 2: zoek de database naam op

Achterhaal de naam van de database via het wp-config.php bestand, deze is noodzakelijk voor de volgende stap.

Stap 3: inloggen op PhpMyAdmin en het wachtwoord wijzigen

Log in op PhpMyAdmin via DirectAdmin met de juiste inloggegevens. Eenmaal ingelogd, selecteer je de database die je hebt opgezocht in stap 2. Vervolgens kun je het wachtwoord van de gebruiker wijzigen. Volg de stappen nauwkeurig zodat alles correct wordt ingesteld.

Stap 4: controleer en herstel de integriteit van WordPress bestanden

Naast het wijzigen van het wachtwoord en het checken dat de database correct is ingesteld, is het verstandig om ook de integriteit van de WordPress-bestanden te controleren. Vergelijk de bestanden op de server met een schone installatie van WordPress. Vervang eventuele corrupte bestanden om mogelijke problemen op te lossen en de toegang tot de admin-omgeving te herstellen.

Stap 5: controleer de bestandsrechten

Nadat je de integriteit van de WordPress-bestanden hebt gecontroleerd en eventuele corrupte bestanden hebt vervangen, is het belangrijk om ook de bestandsrechten en permissies te controleren. Foutieve permissies kunnen ervoor zorgen dat bepaalde bestanden niet kunnen worden gelezen of uitgevoerd, wat kan leiden tot inlogproblemen. Zorg ervoor dat de bestandsrechten correct zijn ingesteld volgens de aanbevelingen van WordPress. Dit kun je doen via een FTP-client of het bestandsbeheer van je hostingprovider.

Stap 6: test het inloggen via verschillende browsers en apparaten

Als je bovenstaande stappen geprobeerd hebt en je nog steeds niet kunt inloggen op WordPress, dan kan de browser de oorzaak zijn. Soms kunnen inlogproblemen worden veroorzaakt door compatibiliteitsproblemen tussen de browser en de website. Om dit uit te sluiten, is het verstandig om het inlogproces te testen via verschillende browsers (zoals Chrome, Firefox, Safari) en apparaten (desktop, laptop, mobiel, tablet). Als het inlogprobleem alleen optreedt in een specifieke browser of op een specifiek apparaat, kan het probleem worden veroorzaakt door de instellingen van die specifieke omgeving. Het testen op verschillende browsers en apparaten kan helpen het probleem beter te begrijpen en mogelijk op te lossen.

twee factor authenticatie bij inloggen

Hoe voorkom je in de toekomst inlogproblemen op WordPress?

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Om inlogproblemen in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat je regelmatig je wachtwoorden bijwerkt en gebruik sterke en unieke wachtwoorden voor al je accounts. Maak daarnaast regelmatig een back-up van je website, zodat je altijd een recente versie hebt om op terug te vallen. Overweeg ook om de beveiliging van je website te verbeteren door een tweefactorauthenticatie te gebruiken en een beveiligingsplug-in te installeren.

Hulp nodig met je website?

Heb je een probleem met je website dat je ondanks deze blog niet opgelost krijgt? Of heb je advies nodig over hoe je het beste uit je website kunt halen? Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden!

Kom in contact

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om jou of je bedrijf te voorzien van een (online) oplossing op maat.

?>