Wat betekent de melding: er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site? - webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hostingwebmix – Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hostingWat betekent de melding: er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site? - webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hosting

Webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hosting

leestijd: 3 minuten · niveau: simpel

Wat betekent de melding: er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site?

27 maart 2024 Daisy Essers

In deze blog duiken we dieper in op een veelvoorkomende, maar verontrustende melding voor website eigenaren: “er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site”. Wat betekent deze melding eigenlijk? Waar komt het vandaan en nog belangrijker, hoe kun je het oplossen? We bespreken de definitie van de kritieke fout, de mogelijke oorzaken en effectieve oplossingen voor deze kritieke fout.

Hoe omschrijf je een kritieke fout in WordPress?

Een kritieke fout in WordPress is een ernstig probleem dat optreedt tijdens het laden van een pagina op de website. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende zaken, zoals conflicten tussen plug-ins, thema’s of serverproblemen. Deze fouten kunnen de normale werking van de website verstoren en vereisen meestal direct aandacht om de website vindbaar en gebruiksvriendelijk te houden.  

kritieke fout wordpress melding

Wat kan de oorzaak van een kritieke fout zijn?

Een kritieke fout in WordPress kan verschillende oorzaken hebben, enkele veelvoorkomende zijn:

  1. Plugin conflicten: Sommige plug-ins kunnen conflicteren met elkaar of met de WordPress-kernbestanden, wat resulteert in kritische fouten. Soms zijn plug-ins niet goed geprogrammeerd of zijn ze compatibel met andere geïnstalleerde plug-ins, waardoor er conflicten ontstaan die leiden tot kritieke fouten. Controleer je plug-ins dus regelmatig om conflicten te voorkomen.
  2. Thema conflicten: Net als bij plug-ins kunnen thema’s ook conflicten veroorzaken. Vooral na het installeren van een nieuw thema of het updaten van het huidige thema kan de melding verschijnen.  Een nieuw thema kan niet goed geprogrammeerd zijn of overeenstemt mogelijk niet goed met andere elementen van je website, waardoor er conflicten ontstaan die ook weer leiden tot kritieke fouten. Zelfs een update van een bestaand thema kan onbedoelde wijzigingen met zich meebrengen die de functionaliteit van je website beïnvloeden.
  3. Serverproblemen: Fouten op serverniveau, zoals onvoldoende serverbronnen, problemen met de configuraties of problemen met de databaseconnectiviteit, kunnen ook zorgen voor kritieke fouten in WordPress. Als er serverproblemen optreden bij WordPress, zoals het niet kunnen maken van verbinding met de database of fouten tijdens de communicatie, kunnen deze problemen leiden tot storingen op mijn domein. Deze storingen kunnen variëren van langzame laadtijden en foutmeldingen tot het volledig onbeschikbaar zijn van de website voor bezoekers.
  4. Fouten in WordPress-kernbestanden: Soms kunnen fouten optreden in de kernbestanden van WordPress zelf. Een van de meest voorkomende oorzaken is een mislukte WordPress-update, waarbij een updateproces wordt onderbroken of onvolledig wordt uitgevoerd, waardoor de integriteit van de kernbestanden wordt aangetast. Daarnaast kunnen ook fouten in de configuratie van WordPress zelf, zoals onjuiste instellingen of conflicten tussen verschillende instellingen, leiden tot problemen in de kernbestanden van het CMS.

Hoe kan de foutmelding van een kritieke fout in WordPress worden opgelost?

Een kritieke fout kan dus de werking van jouw site verstoren, waardoor je snel moet handelen om de site weer te laten werken. Volg onderstaande stappen om de oorzaak van de fout te achterhalen.

Stap 1. Schakel alle plug-ins uit.

De eerste stap is om alle plug-ins uit te schakelen. Dit kun je doen door naar de map van je WordPress-installatie te gaan via een FTP-client en de map “plug-ins” tijdelijk te hernoemen naar iets anders, zoals “plugins_old”. Vervolgens kun je proberen de website opnieuw te laden om te zien of de fout verdwijnt. Als dat het geval is, kun je één voor één de plug-ins opnieuw activeren totdat je de plugin vindt die in WordPress de kritische fout veroorzaakt.

Stap 2. Zet het thema om naar een standaardthema

Als het uitschakelen van plug-ins het probleem niet oplost, kan het zijn dat het thema de oorzaak is. Als eerste moet je bij je WordPress dashboard inloggen. Om dit vervolgens te controleren, schakel je over naar een standaardthema zoals Twenty Twenty of Twenty Twenty-One. Als de fout verdwijnt wanneer je een standaardthema gebruikt, dan is het huidige thema waarschijnlijk de boosdoener.

Stap 3. Controleer serverlogboeken en WordPress foutlogboeken:

Als het uitschakelen van plug-ins en het wijzigen van het thema geen oplossing bieden, is het tijd om dieper te graven. Controleer de serverlogboeken (meestal beschikbaar via het controlepaneel van je hostingprovider) en de WordPress foutlogboeken (te vinden in het bestand error_log in de hoofdmap van je WordPress-installatie) voor specifieke foutmeldingen. Deze logboeken kunnen waardevolle aanwijzingen bevatten over wat er misgaat en kunnen je helpen bij het identificeren van de bron van de kritieke fout.

Nog steeds problemen? Neem contact met ons op

Heb je alles al geprobeerd, maar werkt je website nog steeds niet? Wij helpen je graag verder! Tijdens kantooruren zorgen wij dat je website binnen één uur weer werkt en up-to-date is.
Neem vandaag nog contact met ons op!

Hulp nodig met je website?

Heb je een probleem met je website dat je ondanks deze blog niet opgelost krijgt? Of heb je advies nodig over hoe je het beste uit je website kunt halen? Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden!

Kom in contact

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om jou of je bedrijf te voorzien van een (online) oplossing op maat.

?>