Hoe plaats ik een Vimeo video op mijn website?
Een video plaatsen op je website of social media kanalen kan je hoger in de zoekresultaten van de zoekmachines doen ranken. Bewegend beeld is namelijk gemakkelijker te consumeren dan geschreven tekst. Een video op je WordPress website plaatsen, is makkelijker dan je misschien denkt. Daarom leggen we in deze uitgebreide handleiding uit hoe je een Vimeo video op je website kunt zetten. Je kunt dit namelijk doen door de video te embedden in je HTML-code of door een video direct te uploaden in WordPress. Volg ons handige stappenplan en profiteer zelf van de voordelen van video content op je site.
Hoe voeg je een Vimeo video toe op je WordPress website?
Een video toevoegen is niet lastig, als je ons stappenplan volgt.
Stap 1: Log in op je WordPress website, zo kom je automatisch in je Dashboard terecht.
Stap 2: Maak een nieuw bericht of pagina aan, waarin je de Vimeo video wilt insluiten.
Stap 3: Voeg de tekstuele content toe en bepaal dan waar de video moet komen te staan. Voeg hier een witregel toe.
Stap 4: Ga dan naar Vimeo en zoek de video op die je wilt delen.
Stap 5: Klik op de link en kopieer deze met CTRL+C. Ga nu naar je eigen website en zet de cursor op de witregel. Druk op CTRL+V en de URL verschijnt nu op de plek van de witregel. WordPress zet de link nu om naar een video en zorgt ervoor dat een gebruiker erop kan klikken.
Wat is embedden?
Een video embed heeft als betekenis: een video die je met een insluitcode in de HTML-code van je site verwerkt. Deze insluitcode is zelf ook een stukje HTML-code, waarmee je video’s en andere content aan je website kunt toevoegen. De insluitcode zorgt er als het ware voor dat je de video van Vimeo kunt halen en kunt weergeven op je website zonder dat je de video op jouw website hoeft te uploaden. Het embedden van je Vimeo video betekent kortom dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over de laadtijd van je website. Bovendien zorgt een ingesloten video voor aanpassingsmogelijkheden. De standaard insluitcode ziet er namelijk als volgt uit: <iframe src=”URL”></iframe>. Als je echter met HTML overweg kunt, dan kun je de insluitcode manueel aanpassen door bijvoorbeeld een geschikte hoogte en breedte toe te voegen.
Stappenplan om een Vimeo video te embedden
Als je jouw Vimeo video wilt insluiten, dan moet je iets anders te werk gaan.
Stap 1: Ga naar vimeo.com en zoek de gewenste video op.
Stap 2: Ga nu naar de video-instellingen en klik op share.
Stap 3: Druk nu op het tabblad Embed. Er wordt een venster geopend met de HTML-code, die gebruikt wordt voor een responsieve speler. Deze code kun je nog aanpassen door Customize te selecteren.
Stap 4: Schakel nu Set Custom Dimensions in en pas hem helemaal aan, zoals jij wilt. Je kunt niet alleen de grootte aanpassen, maar ook:
- Privacy instellingen
- Downloads toestaan
- Reacties toestaan
- Autoplay
- Looping
Stap 5: Kopieer nu de insluitcode en plak de HTML-code in jouw website editor.
Als je in de toekomst nog meer wijzigingen wilt aanbrengen, dan worden deze automatisch toegepast op de embedded video player. Je hoeft niet opnieuw de video in te sluiten.
Waarom liever een video insluiten in plaats van uploaden?
Wat is er nu voordelig aan het embedden van je Vimeo video in plaats van deze te uploaden? Een ingesloten video zorgt voor:
- Hogere laadtijden van de video
- Behoud van je websitesnelheid
- Vermijden van bandbreedtebeperkingen en dus hogere kosten
- Voorkomen van opslagbeperkingen
- Voorkomen van hindernissen in de bestandsgrootte
- Hogere kwaliteit van de video
Door je video te embedden, draag je meteen bij aan de optimalisatie van je website, omdat je zorgt voor een betere gebruikerservaring bij je bezoekers. Dit leidt ook weer tot een hogere score in de zoekresultaten van de zoekmachines.
Waarom gebruikmaken van een Vimeo video op je website?
YouTube heeft een enorme gebruikersdatabase, maar waarom is er toch een voorkeur om Vimeo video’s op een website te plaatsen? Vimeo levert ten eerste hoogwaardigere video’s, aangezien professionals op dit videoplatform eerder video’s uploaden. Bovendien kun je Vimeo beter insluiten, waarbij je video’s niet zullen worden gecomprimeerd, zoals bij een YouTubevideo wel vaak gebeurt. Je kunt daarbij de videospeler aanpassen aan je huisstijl, bijvoorbeeld door kleuren en knoppen te wijzigen. Je kunt als laatste bepalen wie de video kan bekijken en waar deze ingesloten mag worden, zodat je meer controle hebt over je content.