PPB Limburg - webmix - Bureau voor maatwerk webdesign, webdevelopment & hosting

PPB Limburg

PPB Limburg benaderde ons om hun uitgebreide aanbod aan diensten te presenteren. Dat moest gebeuren op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier, met een moderne grafische vormgeving.

webdesign Limburg webdesign limburg Asset 6 responsive website laten maken

Duidelijk én modern grafisch design

De oude website van PPB Limburg was toe aan vernieuwing. Deze kon niet alleen een uitbreiding gebruiken qua inhoud, maar mocht ook een nieuw jasje krijgen wat betreft grafische vormgeving. Voor ons was de grootste uitdaging om een modern grafisch design te maken en tegelijkertijd de structuur van de uiteenlopende diensten helder in beeld te brengen.

website-screen-ppb

Een goed begin is het halve werk

Zoals altijd zijn we bij het ontwerpen van deze maatwerk website begonnen bij het begin. Door middel van een functionele mock-up kregen we goed inzicht in de zaken die op de homepagina moesten staan en welke daarvan de meeste prioriteit hadden.

Met deze gedegen basis konden we door naar de volgende stap: een modern grafisch ontwerp, geheel in de huidige huisstijl. De nieuwe grafische vormgeving is enerzijds helder en zakelijk, anderzijds toegankelijk en positief.

Op naar de website ontwikkeling

Met het grafische ontwerp in de aanslag zijn we verder gegaan. Het loonde zich op meerdere plekken in het design om de mogelijkheden van het web optimaal te benutten en ook qua development voor een stukje maatwerk te kiezen. Het webdesign en de toegepaste animatie dragen bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Op deze manier springt de website er echt uit.

Bekijk website

Een dynamische grafische vormgeving

We hebben het logo van PPB Limburg ‘opgeknipt’, waarbij elke cirkel staat voor een van hun diensten. Een win-winsituatie, als je het ons vraagt: we hebben het grafische design dynamischer gemaakt en tegelijkertijd meer functionaliteit en duidelijkere navigatie toegepast. PPB kan deze navigatie geheel zelf aanpassen indien nodig: de afbeeldingen, kopjes, teksten en links kunnen gemakkelijk worden aangepast. Het ontwerp is daarmee future proof.

Makkelijk navigeren

Als de bezoeker naar beneden scrollt, kan die de navigatie boven in de website uit het oog verliezen. Daarom hebben we lager op de pagina ook een subtielere variant gebouwd. Hier zijn de meest prominente diensten nog eens op een overzichtelijke manier weergegeven, inclusief een extra beschrijvende tekst. Dat laatste hebben we gedaan met het oog op zoekmachineoptimalisatie: hoe meer je over een bepaald onderwerp schrijft, des te beter je scoort in Google.

Voor elk scherm

Voor mobiele telefoons en tablets is de website even toegankelijk en gebruiksvriendelijk als voor grotere schermen, doordat details die enkel op grotere schermen werken, zijn aangepast voor de compacte versie. Zo hebben we de roulerende navigatie aangepast voor mobiele telefoons en tonen we gebruikers daar een duidelijkere variant. Aan alle apparaten wordt gedacht!

website laten maken therapeut

De klant aan het woord

Webmix heeft voor mijn organisatie de website gemoderniseerd. Het bouwen van de nieuwe website ging in goed overleg met ons. De samenwerking met het bureau die onze webcampagne beheert, was snel en accuraat, zodat onze webcampagnes gewoon bleven doorgaan.

Webmix onderhoudt onze website zodat deze volgens de moderne en heersende standaarden veilig blijft. Cliff, dank je!”

Cliff, dank je!

Wil jij ook een nieuwe website laten maken?

Wij gaan er graag mee aan de slag! Neem gerust contact met ons op en laat ons jouw site beoordelen. We delen graag onze plannen om jouw website te voorzien van een upgrade.